Behandling & Tjänster

IMG_2923_700px

Sisjöns Sjukgymnastik är ett privat vårdföretag etablerat 1983 med inriktning på behandling av akuta och kroniska besvär från rörelse och stödjeorganen, dvs. rygg, nacke, leder och muskulatur. Vi vänder oss i första hand till privatpersoner, men även företag samt försäkringsbolag.

Vad Sisjöns Sjukgymnastik erbjuder
Utöver sjukgymnastik erbjuder Sisjöns Sjukgymnastik även massage med fokus på triggerpunkter. Denna behandling utförs av massageterapeut och ingår inte inom ramen för vårdavtalet med Västra Götalandsregionen. Se vidare under rubriken ”Priser”.

Sisjöns Sjukgymnastik har specialiserat sig på de flesta typer av smärttillstånd och skador i muskler, leder och nervsystem.Vår grundfilosofi är att problem från nacke, axlar och rygg oftast uppstår på grund för lite fysisk aktivitet, snarare än för mycket. Behandlingskonceptet utgår därför från att den sjukgymnastiska behandlingen snabbt skall gå över i rehabiliteringsträning, som i sin tur skall bli inkörsport till en livslång friskträning.

Förutom träning, avslappningsövningar och råd om till exempel ergonomi använder vi oss av flera olika behandlingsmetoder beroende på vilka besvär Du har som patient. Klicka på någon av länkarna här under för att se de vanligaste behandlingsmetoder:
Massage (end. terapeutisk)
Smärtlindring med värme, kyla
Triggerpunktsterapi
Töjningar & traktion
Mjukdels mobilisering
TENS
Ultraljud
McKenzie
Medicinsk träningsterapi = MTT
Akupunktur
Neurlogi
Ortopedisk manuell terapi =OMT

Idag är det vetenskapligt belagt att regelbunden fysisk aktivitet är den viktigaste faktorn för en god hälsa. T.ex. så reduceras risken för hjärtkärlsjukdomar, belastningsskador, benskörhet, fetma, åldersdiabetes vissa former av cancer samt förtida död. En vis man har uttryckt det på följande sätt: ”De som tror att de inte har tid med fysisk aktivitet, måste förr eller senare avsätta tid för sjukdom.”

Men fysisk aktivitet verkar inte bara förebyggande mot smärtor i rörelseapparaten. Fysisk aktivitet, framförallt i form av styrketräning respektive gymträning är kanske den effektivaste behandlingsmetod vi har idag för att häva smärttillstånd i rygg, nacke, leder etc.

Sisjöns Sjukgymnastik bygger sin filosofi på två grundläggande principer, nämligen ”Eget ansvar” och ”Belasta dig frisk”

Målsättningen är att skapa smärtfrihet, ge förutsättningar till en bättre hälsa och att skapa kunskap för fortsatt egenträning.

De patienter som avslutat sin rehabiliteringsperiod hos oss ges därför möjlighet till fortsatt egenträning i Sisjöns Sjukgymnastiks gym till lågt pris.IMG_2928_700px