Om Sisjöns Sjukgymnastik & Massage

Lisa & David Horn

Lisa Horn, leg.sjukgymnast. David Horn, VD och massageterapeut

Sisjöns Sjukgymnastik är till ytan ca 125 m² stor. Praktikens yta fördelar sig på ett väntrum, två behandlingsrum, ett gym, en stretchinglokal, ett testrum för fysisk hälsostatus, ett nedvarvnings- och relaxrum samt dusch och omklädningsrum. Två behandlingsrum används uteslutande för passiva behandlingar såsom t.ex. akupunktur, TENS, massage etc.

Vårt Gym är ca 42 kvadratmeter stort. Det är välutrustat med löpband, två st. Monark ergometercyklar, en datacykel, en recumbentbike (sittande cykel), fria vikter och hantlar samt styrketräningsmaskiner.
Gymmaskinerna är av märket HUR, som är specialanpassade för sjukgymnastisk rehabilitering, men som även lämpar sig lika väl för motionsinriktad gymträning.
Det som kännetecknar HUR-konceptet är att man valt bort att arbeta med traditionella viktmagasin. Istället jobbar man med tryckluft som motståndskraft. Tryckluften levererar en steglös kraftöverföring som är snäll mot muskler, leder och senfästen. Till skillnad från en konventionell träningsmaskin, där belastningen höjs genom en viktplatta på 2,5 eller 5 kg, kan man i en HUR-maskin öka belastningen steglöst med 1 kg. Eftersom luft inte har någon egen massa skapas nya träningsmetoder som inte går att utföra med vanliga träningsmaskiner. Motståndet ställer man in med ett enkelt knapptryck.

Som patient erhåller du ett individuellt träningsprogram, som är helt anpassat till din åkomma och dina behov. Detta program revideras och stegras progressivt allteftersom ditt tillstånd förbättras. När ditt tillstånd blivit så pass bra att du anses sjukgymnastiskt färdigbehandlad, erbjuds du möjlighet till fortsatt träning i denna lugna miljö. Färdigbehandlade patienter erbjuds köpa ett 10-kort för endast 400 kr.
I anslutning till gymmet ligger stretchinglokalen där man bedriver rörlighets-, balans- och koordinationsträning.
Från strechinglokalen når man testrummet. Här testas patientens fysiska status med Åstrands konditionstest på ergometercykel. Testet är ett så kallat submaximalt konditionstest som tar ca 10 minuter. Det genomförs under din maximala förmåga så det är inga problem att orka. Uppföljning av testet rekommenderas efter 3-4 månader. Vi testar även kroppskomposition, dvs. gör en beräkning på förhållandet mellan skelett- fett- och muskelvikt.
Går man vidare från testrummet så når man relaxrummet. I relaxrummet kan man varva ner efter sitt träningspass. Duschen når man från relaxrummet.

Kommer du med bil, så parkerar du enkelt och gratis på gården.
Buss, Linje 82, stig av vid hållplats ” Otterbäck ” Tidtabell
(länk Västtrafik).